top of page

Odin Zomermagazine 2021: 'Puur & Vitaal.'

'Julia, gezond op de golven.' Hoe kwam je terecht bij het wereldkampioenschap golfsurfen? “Ik was 12 jaar toen we met onze familie in een grote bus pech kregen vlakbij Bordeaux. Zo strandden we per toeval bij de Atlantische Oceaan. Hier zag ik voor het eerst mensen golfsurfen en kocht ik mijn eerste board. YouTube bestond nog niet echt, dus ik las een boekje dat ik kreeg bij een surfboard en keek veel naar andere surfers en probeerde, probeerde. Ik was hooked. Na de middelbare school werd ik deel van het Nederlandse team en Surf Benelux, waarmee ik veel ging trainen en reizen. Het was een soort familie met allemaal dezelfde passie. Zodoende ben ik in wedstrijdsurfen gerold en op mijn 17e kreeg ik sponsors.” Wat vind je het allerfijnst aan surfen? “Het gevoel dat je niks nodig hebt, behalve een board, jezelf, een goede mood en golven. Je bent heel veel met de natuur en het weer bezig: je houdt de wind in de gaten en kijkt of er een golf aankomt. De energie van de natuur en de kracht van de golven kan echt magisch zijn.” Hoe zit de connectie tussen jou en Odin? "Ik ben instructeur bij surfschool & restaurant The Shore in Scheveningen en Odin is leverancier van The Shore. Op het moment dat het coronavirus uitbrak dacht de oprichter van The Shore, Hans van den Broek: hé, in de voedselindustrie zullen ze het wel druk hebben en ik heb allemaal surfinstructeurs zonder werk nu, kunnen zij Odin niet helpen? Zo reden we elke dag vanuit Scheveningen naar Geldermalsen. Het gaf me een heel goed gevoel om in een pandemie te zorgen dat er gezond eten beschikbaar blijft voor mensen.” Je werkte toen in het magazijn van groothandel Odin. Hoe was dat? “Het is bikkelen. Ik heb echt heel veel respect voor iedereen die dit vijf dagen in de week doet. Het is hard werken. Je krijgt wel echt vet veel energie van de mensen in het Odin magazijn.." .. >> klik hier om het volledige interview te lezen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page