top of page

Artikel WWF: 'Julia surft tegen plastic.'

Bijgewerkt op: 28 jan. 2021

- in Dutch -

Plastic in zee is iets waar Julia van Rooij maar al te vaak mee in aanraking komt. Als professioneel surfer ligt zij bijna dagelijks een paar uur in de oceaan. Op haar meest recente trip naar Indonesië, besloot ze een actie te beginnen. Daarmee heeft ze al 1070 euro opgehaald en onderweg heeft ze veel plastic ingezameld! “Vooral luiers en honderden slippers kom ik tegen op het strand!”


Het was eigenlijk het plan van Julia om op een zeilboot rond te varen en op zoek te gaan naar golven. Tijdens het zeilen zou ze plastic uit het water vissen. Helaas liep dat iets anders. Na een paar dagen hield de boot er namelijk mee op! Maar, Julia liet zich niet uit het veld slaan. Ze ging verder over land, per scooter!

Eind vorig jaar reisde ze al af naar Indonesië, met het doel om zo min mogelijk plastic te verbruiken tijdens haar reis. “De grootste uitdaging was het vinden van water. Uit de kraan kun je het niet drinken, en alles komt in plastic flessen!” Uiteindelijk was de oplossing om een gallon van 19 liter water te kopen, waarvoor je een kleine borg betaalt. Na gebruik kon deze weer worden teruggebracht naar de winkel en werd deze weer hergebruikt. “Een tip voor toekomstige reizigers naar Indonesië!” >> klik hier om het volledige artikel te lezen

ook zichtbaar geweest in het WWF Rangers Magazine


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page