top of page

Interview Groninger Gezinsbode: 'Groningse Julia van Rooij gaat naar het WK golfsurfen in Japan.'

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2019

- in Dutch -

GRONINGEN - Nog 5 nachten slapen en dan zullen de Nederlandse top surfers vertrekken naar de World Surfing Games in Japan, waaronder ook Groningse Julia van Rooij.

Als enige noorderling heeft ze een plekje weten te bemachtigen in het Nederlandse golfsurfteam. Ze zal samen met twee vrouwen uit Scheveningen het Nederlandse dames-surfen gaan vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen in Tahara, Aichi (Japan).

Het was niet vanzelfsprekend om voor Julia te beginnen met golfsurfen. Zo is van Rooij op twaalfjarige leeftijd slechts per ongeluk in aanraking gekomen met de sport, toen zij in 2005 met autopech langs de kust van de Atlantische Oceaan strandde. Jaarlijks vertrok Julia met haar familie naar de Middellandse zee om op snorkelvakantie te gaan, maar rondom Bordeaux kwam er dit jaar een eind aan deze gewoonte: de camper hield ermee op. Het dichtstbijzijnde strand was aan het plaatsje Carcans Plage, een klein dorp aan de Franse kust. Hier heeft Julia voor het eerst de schoonheid van de golven mogen bewonderen.

Vanaf dat moment is de verslaving aan de zee alleen maar toegenomen. Inmiddels heeft ze zichzelf met trots Benelux kampioen en een aantal keer tweede van Nederland mogen noemen. Momenteel zit ze vol in de voorbereidingen met team Nederland om zo goed mogelijk te gaan presteren op de Wereldkampioenschappen in Japan.


>> klik hier voor het originele artikel
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page